Den här soppan älskades av samtliga runt bordet, även Alma tog om flera gånger!Krämig majssoppa 4 port
6dl majskorn
1 liter ekologisk grönsaksbuljong
1 stor, finhackad gul lök
2 stjälkar fint skivad blekselleri
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk senap
1 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar
3 msk vetemjöl utrört i lite mjölk
3 dl tärnad potatis (cm-stora)
1½ dl grädde
Hackad persilja
Fräs lök och selleri i olivolja. tillsätt majs, vitlök och kryddor. Häll buljonegen över grönsakerna och lägg i potatisen. Koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt mjölredningen och koka lite till. Tillsätt grädde och perilja, och låt bli varmt. Smaklig måltid!
2 kommentarer:
Japp, den ser alldeles underbart god ut ! Ska testa !
Malin
åter som en väldigt god soppa - den blir det här på torsdag !
tack för tipset.Ancan
Skicka en kommentar