söndag, februari 21, 2010

Snö, snö överallt... och trumsjuka, uppe på det.

Snö ute, snö inne (snö i hjärta, snö i sinne? ungefär så känns det faktiskt)

Ja, snö INNE. Snöstormen har tryckt in regäla mängder snö mellan träpanelen på ladugården, så innanför stalldörre möttes jag av en 70cm hög driva. Och så här ser hästutrustningen som hänger i mitt provisoriska stall ut.
Om jag längtar efter en sadelkammare? (och ett riktigt stall, med täta väggar?) Svaret på den frågan är JAAAA!

Annars finns det en del som är glada åt snön. Det blir roliga, branta pulkabackar av de upplogade vallarna...

...och sådana som är mindre glada åt snön. Fy fasen för att vara minishettis i de här snömängderna! För Simona, 86cm i mankhöjd, går snön så här högt upp överallt, hon står INTE i en driva på bilden... Tur att hon har en stor kompis som kan bana väg för henne. Här hade hon dock glömt av att det är säkrast att gå i de redan upptrampade spåren, och simmade i det närmaste fram...


Mitt uppe i snö"kaoset", skulle vi naturligtvis drabbas av sjukt får också. Igår visade plötsligt en av våra ungtackor tecken på trumsjuka. Trumsjuka? Nu, mitt i vintern? Ja tydligen... Ngn förklaring till det har jag inte fått.

Vi behandlade med ljummen blandning av mjölk och olja, och peppar peppar verkar det ha släppt nu. Svullnaden är nere, inget vitt skum i mungiporna och hon äter. Hoppas det inte återkommer utan att hon blir frisk nu!

5 kommentarer:

Nina sa...

så äcklet fick nog och gick och dog ??? där ser man ! jag fick ju ta del av hanses avkomma ! men jag skötte inte det hela perfekt så den avled den ock..
har inte bakat surdeg på ett tag kanske ska sätta en för skojs skull.. jag tror jag har en gammal mamma i kylskåpet ... säkert sur som fan... ?
kram

Östervik9 sa...

Vad söt eran lilla shettis är, hon är lika "stor" som våran lilla tjej. Det är inte mycket som sticker upp när dom vadar ut i snön:) Fast oftats så låter hon våran stora bana vägn åt henne så att hon kan komma fram. kramar Camilla

Gröna Anna sa...

Hej! Jag hittade just hit via Presentera din Blogg, och jag säger bara: "ÅH". Du lever precis det liv jag drömmer om att göra, och är uppväxt med. Kommer att kika in här ofta, ofta för att inspireras och drömma! TACK för att du delar med dig.

Ciiilia sa...

Trumsjuka är inte kul, vilken tur att ni lyckades lösa det med "oljeblandningen" för att föra ner en slang i halsen på ett motsträvigt djur är botten tycker jag. Håller tummarna för att ni ska slippa det fler gånger.

-Hönsmammann- sa...

Vilken underbar bild på eran häst mitt i all snö!