tisdag, februari 23, 2010

Tama djur, vilda djur...

Min vän Gris-Eva, som föder upp minigrisar, (vilket väl kan anas med tanke på hennes smeknamn) frös också om fötterna. Till henne har jag lämpligt nog gjort GRIS-TOFFLOR!
Knorr där bak har de också. =)

Hennes sambo kallas av ngn för mig okänd anledning "Sitting Bull" (är det så att han mest sitter och tjurar, eller vaddå? =)). Inte heller han kommer lida av kalla golv i sina TJUR-TOFFLOR. =) TILLÄGG: han kallades visst bara "The bull", så han kanske står u pp och tjurar istället!? =)

Stybbe tyckte att tjurarna såg ut som deprimerade stjärngossar med ring i näsan, men jag håller inte alls med. De är bara... kolugna! =) (och visst, hornen lämnar kanske lite mer att önska men de var svåra att få till!)

De här var ju ganska...tama? Men nu är det slut på tamdjuren! Jag skrev ju att jag skulle försöka göra lejontofflor och det har jag gjort.Det blev tyvärr flera stl för stora för att passa Alma ( varför, varför, mätte jag inte under arbetets gång? mitt ögonmått är tydligen inte att lita på!) Nåja, ingen skada skedd, savannens konungar får flytta till Stockholm, och Almas kompis Liv.

De så söta, och det var sjukt jobbigt, svårt, frustrerande komplicerat att virka i 4-dubbelt pälsgarn, det rekomenderar jag ingen att prova om man inte är utrustad med bra belysning och ännu bättre tålamod. =) fast det GÅR, första tofflan var svårast. Men det gäller att inte göra fel, för det går inte att repa upp om det skulle hända... =)

10 kommentarer:

nordicharps sa...

Vad ska man säga? Jag kan bara upprepa - allt du gör, gör du bra!

Ps Det var trevligt att träffa dig i 45 sekunder igår! Ds

Östervik9 sa...

Jag är så imponerad av dina fina tofflor. Vilket pillgöra:)

Ha en trevlig snöig dag
Camilla

malin sa...

Fantastiska tofflor !!!

-Hönsmammann- sa...

Helt underbara tofflor.

Gröna Anna sa...

Jag dör så söta! Allihop, även om grisar har en speciell plats i mitt hjärta. ;-)

lilian sa...

Jag är mer än i-m-p-o-n-e-r-a-d och s-t-o-l-t !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Därför undrar jag:
kan du göra ett par tiki-tofflor? Se mina bilder på pixbox. Lennart fyller ju snart år.

kram ma

Fru Slottner sa...

Vilka härliga tofflor, vad duktig du är! Önskar att jag kunde virka. Får väl bli när jag blir pensionär kan jag tro.

Har följt din blogg i några månader, kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade dig. Tänkte att jag skulle ge mig tillkänna.

The Knitting Seaman sa...

Lilian visade mig de här häromdagen, de är störtsköna! Du är skitduktig! :)

Linda Färnevik sa...

Tack! =) Jo men det går rätt bra med tanke på min 1½ månad långa virkkariiär, det var kanske lite min grej det här. =)

Mamma visade mig din blogg också just efter att hon träffat dig, men jag är alldeles för lat för att läsa på engelska (varför envisas du med att vara så... internationell för? =))

The Knitting Seaman sa...

He he, anledningen till engelskan är ganska enkel: jag lider av total skrivkramp - men bara när jag skriver på svenska. Så det är en mental grej. Fast nu det senaste har jag faktiskt börjat skriva på svenska också. Skrolla ner lite i inläggen så hittar du modersmålet :)