torsdag, februari 11, 2010

Utebliven äggfrossa & häcklöpning

Jag och Alma har brukar äta 2 ägg var nästan varje morgon. Därtill brukar det bli pannkaka ngn gång i veckan. Och kanske ngn kaka därtill... Och nu helt plötsligt, när det blivit en väl inrutad vana att frossa i ägg, har hönsen slutat värpa. Nog för att damerna förtjänar lite ledigt, men det innebär ju även ett avbrott i våran lyxkonsumtion av ägg. Inte uppskattat, särskilt inte av äggälskaren Alma.

När vi nu inte ens får ägg så det räcker till oss själva, så kan vi ju än mindre förse våra "äggkunder", som tur är har de förståelse för att även hönor måste ha semester ibland, men det går inte att komma ifrån att lite trist är det. Förhoppningsvis blir uppehållet kortvarigt. Både för att vi vill frossa ägg som vanligt, och för att hönorna i ärlighetens namn ser förjäkliga ut när de ruggar.

Vad säger ni om den här ruggugglan, eh, förlåt, ruggande hönan... Kan man se risigare ut!?!

De små kycklingrna kompenserar för föräldrarnas mindre vackra utseende genom att vara helt bedårande! (som kycklingar nu alltid är...) De är nu runt 6 dygn gamla, och vissa av korsningskycklorna (araucana- maran/svarthöna) uppvisar redan tydliga tecken på att vara sin mors barn. Det går inte att komma ifrån att små dunbollar med begymmande örontofsar ser helt otroligt söta ut! =)

Här har ni en annan sötnos efter samma föräldrar, även den med små örontofsar, även om de inte syns så bra på bilden...

Och här har kameran fångat en appenzellerkyckling på språng, han (för inte kan de väl bli en höna? Va? Vaa?!) ska bli häcklöpare när han blir stor, av stilen att dömma. =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder! Såå roligt att gå in här och titta då och då!/Anita

Inga sa...

Vilka otroligt söta kycklingar!!!!