lördag, februari 27, 2010

Waterworld

Det går mot vår, men vägen dit är både hal och blöt. Kanske är det ofrånkomligt, när en sådan här vinter ska förvandlas till vår, men roligt, det är det iaf inte!

+5 och regn för andra dagen i rad. Snön försvinner ganska snabbt... men i gengäld får vi blankis täckt av vatten, på sina ställen både en och två decimeter djupt. Nästan omöjligt att ta sig fram utan vurpor.

Almas första kommentar när hon kom utanför dörren var "titta mamma, GRÄS!" och mycket riktigt, omkring huset tittar gräset fram.
Hennes nästa kommentar var inte lika glad, för naturligtvis halkade hon omkull i en vattenpöl vilket gjorde både ont och blötte ner henne totalt, så längre än så blev inte utevistelsen den här vändan.

I övrigt har även Alma gått och fått lunginflammation. Efter en vecka av obefintligt ätande fick hon feber, hosta och ont i bröstet och efter att ha tillbringat hela torsdagen på VC ställdes en ngt tveksam diagnos om lunginflammation. Crp låg på 97, och skrällig hosta och ont i bröstet säger ju sitt, men det var svårt att lyssna på hennes lungor ordentligt, hon är ju rädd för läkare och ville inte alls andas djupt när läkaren skulle lyssna. Nu är det penicellin 3 ggr dagligen som gäller, och jag hoppas att hon snart mår bättre. Men ärligt talat hostar hon i mitt tycke värre nu, så jag vet inte om det är rätt medecin hon får...

5 kommentarer:

Östervik9 sa...

Ja man undrar vart all snö/vatten skall ta vägen. Hästarna kommer att få sig en stor pool i hagen. hm
Ha en trevlig lördagkväll
Camilla

Anna sa...

Hoppas Alma blir frisk snart och att isen försvinner! Här smälter det med för fullt men nu skymtar vi gruset här på gårdsplanen...härligt!

Linda Färnevik sa...

Gruset säger du? det enda som kan skymta här ibland är LERA! =)

Anonym sa...

Hej!
Vilken jättetrevlig blogg du har. Hittade den på hönsforumet på Alternativ och kan inte låta bli att läsa den ofta nu. Vilken fin gård ni verkar ha med mysiga djur. Har själv grisar och höns, och får är på gång.
Mvh Eva i Skåne

Linda Färnevik sa...

tack Eva! Kul att du hittade hit, och välkommen tillbaka! =)