måndag, februari 15, 2010

Vad man kan göra med LATEX...

Vissa av er börjar genast fundera på vad det är för perversioner som dagens blogginlägg kommer att bjuda på. Jag är ledsen att göra er besvikna men... så där väldigt perverst är det faktiskt inte. =)

Ni vet hur pass halt det kan vara med raggsockar på ett parkettgolv? särskilt när man inte är så gammal och håller ganska hög fart genom rummen... Samma sak är det förstås med innetofflorna som jag har gjort.

Jag har funderat på en lösning på det här, jag läste någonstans att man kunde måla med textilfärg på tovade tofflor för antihalkeffekt, och på ett annat ställe fanns funderingar på om det gick att gummera undersidan med något specialmedel... Jag spann vidare på gummi, och fann flytande latex som man använder till gjutformar. Förhållandevis billigt, och Stybbe skulle ändå till Skara idag så han fick ta en runda på SlöjdDetaljer också.

Sedan började testandet, men en virkad provlapp och en flaska ammoniak-stinkande latex. (som tur är luktar det ingenting när det torkat! För vem vill gå runt och lukta vanskött grisladugård?!)


Och det verkar fungera över förväntan! 2 relativt tjocka lager (svårt att få till ngt annat än tjocka lager på sådant här material), och man får en totalt halkfri sula som är mjuk nog att forma sig perfekt runt foten, men ändå stabiliserar upp till att bli ännu mer toffel, och mindre socka. Det blir mer toffelkänsla med riktig sula på ngt sätt.

Så har Almas tofflor fått sig en behandling, här är de nymålade.
.
Och här här ni det färdiga resultatet. Syns knappt!

10 kommentarer:

Madelene sa...

SMART =)

Anna sa...

Kanonbra Linda!! Vi ser fram emot tofflorna! Kram från Anna

malin sa...

Bra tips, f*n vad du är smart !

nordicharps sa...

vilken kanonbra ide' Fast jag var inne på perversioner med tanke på några tidigare samtal....

lilian sa...

Det där var klokt gjort, Linda!!

Du borde sätta det på dina tofflor också! - så´n fart som Du har!!--:-))

kram ma

Anonym sa...

Du har ju virkat ett par sockiplast, Linda!!! För sjutton, så produktiv som du är skulle du ju tillverka för försäljning. Men då kanske du lär göra mer än EN sak av varje modell ;-)

Gillar din blogg!
Lotta (F-L)

Linda Färnevik sa...

Yes, sockiplast!

Lotta: det är bara att lägga in en beställning, det har Anna här ovan redan gjort! =)

lilian sa...

Såg, att även min favoritgarnaffär http://tummelisagarn.blogspot.com/ säljer något liknande. Himla bra!!!

kram ma

lilian sa...

Hennes heter Formgummi och finns under "anti-halk"

lilian sa...

Kan jag få beställa en sån här "pure knitted evil" http://froken-c.blogspot.com/ till Cal? Fast---anti-halk behövsnog inte-----


ma